کد محصول: 818

قیمت: رایگان

بهداشت در مدرسه

تعلیم وتربیت درشرایط ایمن – بهداشتی وبرخورداری از خدمات حمایتی یکی از حقوق مسلم فردی و اجتماعی کودکان است . لذا دارا بودن فاکتورهای بهداشتی ساختمان نظیر گنجایش کلاس – نور- تهویه – دما – سروصدا – امکانات ایمنی – وسایل پیشگیری و مقابله با حوادث و رخدادهای احتمالی – نظافت و پاکیزگی آموزشگاه – سیستم جمع آوری و دفع زباله – تجهیزات استاندارد وبهبود شرایط بهداشتی درمحیط آموزشی بایستی دراولویت قرارگیرد . دراین راستا دفتر بهداشت وتغذیه بعنوان متولی بهداشت مدارس فعالیتهای موثر و فزاینده ای رادرخصوص تامین بهداشت محیط مدارس صورت داده است . ازطرف دیگر چون مدارس با داشتن بیش از یک سوم جمعیت کشور مهمترین پایگاه تغییر رفتارهای زیست محیطی فرد و جامعه می باشند وباتوجه به افزایش روزافزون معضلات زیست محیطی و اهمیت آن برای نسل آینده ، آموزش و اجرای برنامه های زیست محیطی درمدارس یکی دیگر از فعالیت های این دفتر می باشد که پرواضح است بدون مشارکت هالی برون بخشی وسازمان های مرتبط با محیط زیست نتیجه مطلوب دست نخواهد داد.

انتشارات زیست محیطی :

بروشورهای آموزشی درزمینه های بهداشت محیط ، رنگ وروشنایی درمدارس ، آلودگی هوا ، آلودگی صوتی و…

راهنمای بهداشت درمدارس _ اداره کل تغذیه وبهداشت مدارس انتشارات کامران

بهداشت ومحیط زیست – عباس خالصی انتشارات بعثت

محیط زیست خودرا حفظ کنیم – انتشارات سازمان حفاظت محیط زیست

بچه ها مواظب باشید – اداره کل تغذیه وبهداشت مدارس مدارس انتشارات تربیت

دانستنیهای زیست محیطی – انتشارات سازمان حفاظت محیط زیست

خانواده وبهداشت محیط – معاونت پرورشی – انتشارات تربیت

بامحیط زیست خود آشنا شویم.

راه جلوگیری از هدر رفتن مواد غذایی

اگر یخچال تان دماسنج ندارد یک دماسنج یخچال بخرید

مواد غذایی باید در دمای بین ۳.۵ تا ۴ درجه سانتیگراد (۳۵ تا ۴۰ درجه فارنهایت ) نگهداری شوند تا تازه بمانند اما قابلیت تنظیم دما در اغلب یخچالها محدود است و ما معمولا” فقط می توانیم بین دو گزینه سرد و سردترین یکی را انتخاب کنیم ، علاوه بر این ، دمای تعیین شده برای این دو گزینه در یخچالهای مختلف متفاوت است. از دماسنجهایی استفاده کنید که به دیواره داخلی و یا روی یک از قفسه ها نصب می شوند.”

روی ظروف حاوی مواد غذایی برچسب بچسبانید

یک راه حل ساده برای جلوگیری از خراب شدن مواد غذایی این است که روی ظروف آنها یک برچسب بچسبانید و تاریخی که پلمپ آنها را باز کرده اید را بنویسید.

به محل قرار دادن مواد غذایی در داخل یخچالتان دقت کنید

طبقه بالای یخچال معمولا” نسبت به طبقات پائینی دمای بیشتری دارد پس موادی که قرار است مدت بیشتری در یخچال بمانند و به سرمای بیشتری احتیاج دارند را در این طبقه قرار ندهید. گوشتها را باید در بالا ترین طبقه یخچال که معمولا” سردترین نقطه یخچال است قرار دهید.شیر را در جایی قرار دهید که دمای مناسبی داشته باشد ، قراردادن شیر در طبقه های روی درب یخچال کار درستی نیست زیرا این طبقات به اندازی کافی سرد نیستند.از سیبها در یک بخش مجزا نگهداری کنید و مواد غذایی دیگر را در کنار آن قرار ندهید زیرا سیب ها یک گاز طبیعی از خود منتشر می کنند که می تواند مواد غذایی دیگر را فاسد و خراب کند.نگهداری و استفاده به موقع از غذاهایی که از یک شام مفصل باقی مانده است کار سختی است اما اگر به درستی آنها را جمع آوری و نگهداری کنید می توانید درست و به موقع از آنها استفاده کنید ، برخی غذاهای پخته شده ۴ روز در یخچال سالم می مانند اما برخی مواد غذایی مثل گوشت و سالادها زودتر فاسد می شوند و معمولا” فقط ۳ روز سالم می مانند. اگر قصد ندارید غذاهای باقیمانده را ظرف این مدت مصرف کنید آنها را منجمد کنید.